juligt!

Ja, då var det "lill lördag" idag. Jag har varit sååå flitig med min träning & änså länge hållt mitt schema som jag satt ut i måndagens inlägg. Alltså, kondis 1h måndag, tisdag & onsdag - check. Styrketräning tisdag - check. 
Jätte stolt är jag. Det var ju 1,5 vecka sedan jag styrketräna sist, då jag endast kört kondis! Så i dag har jag faktiskt träningsverk. Inte jätte mkt men lite! Gött!
 
Jag red lilla Jolly igår oxå, som hade vilat ett par dagar. Hon skulle skrittas mkt i början för att mjukas upp & få värmas upp långsamt, men det tyckte inte Jolly! Å vet ni hur svårt det är att få en häst att skritta när den tacktar hela tiden? Mkt svårt! Så vi började med att trava & galoppera för att få henne lung & sen tog vi 10minuter skritt, sen jobbade vi i galopp med att rida rakt innan för spåret. (normalt sätter hästen in bakbenen innan för det tänkta spåret. Alltså rättar jag framdelen till bakbenen). Sen övade vi på galoppbyten när man rider snett igenom. Från höger till vänster går bäst. Sen vänster till höger vill hon rusa & då blir det nästan inget byte alls, så då tänkte jag om & saktade av innan bytet & gjorde fattningen ifrån det. För att hon inte ska få lära sig att man kan rusa igenom saker, för det vill man ju absolut inte.Avsaktningen gjorde att hon lugnade sig. Sen skrittade vi en stund till & sen joggade vi i trav med lite långsammare trav så att hon varvade ner & blev lugnare. Då hade hon nog fått ur sig den värsta energin för hon travade lungt & sansat. Jätte kul pass med en del bockningar men inget alvarligt!
 
Körde min Lexza & hennes stallkompis Elly i skritten i 45min.
 
Fortsatte läsa på min bok som börjar tajta till sig mot slutet & spänningen stiger. Den heter Sleeping arangement, så kan ni gissa att den är spännande! 
 
Jag lovade ju bakbilder:
 
Gissa vad jag bakar:
Jaaaaa, rätt!
Lussebullar.
 
Efter första jäsningen blev dom LITE stora! Så jag gjorde om dom & då blev dom i vanlig storlek!
 
Sen bakade jag en Banoffee Pie till middagen vi skulle på på kvällen till Cia & Jocke. Den var lätt att göra men det blev lite mkt av kola såsen.
Så här såg botten ut:
Digestive kex & smör.
 
Kola såsen som kokt i drygt 2h.
Men sen blev det inga fler foto på den färdiga skapelse...fotografen somnade!
Men jag återbrukade konservburkarna:
Snyggt va!
 
Jag gjorde pizza snurror.
Super goda & enkla.
Du behöver:
Pizzadeg
Tomatpuré
Oregano
Strimlad skinka
Riven ost
 
Sno ihop, in i ugnen 200C i 7 min. Klart!
 
Medan jag bakade mitt, bakade Alice med pepparkaksdeg:
 Hon gjorde denna rosen helt själv!
Otroligt fin!
 
Ja, det var allt för idag! Ses snart!