Tisdag & extra ridning på schemat!

Idag var det Stella som skulle ut på en tur, för hennes matte var på utbildning. Det var ju ett par månader sedan jag red henne sist, men det kändes som igår. Hon var lugn & sansad & verkade tycka det var kul. Efter vi skrittat en stund travade vi längs landsvägen, galopp på något enstaka ställe. Det är en runda som brukar ta 45min. Idag var det helt vindstilla & stor sol, så skönare kunde det ju inte bli! Tack för turen Stella! Tog någon ursköna bilder på rapsen på vår tur!
 
 
Sen var det dressyrträning för Christine & den utövades i paddocken. Vilket väder! & vilken träning! Svettigt & duktig häst. Vi började i skritt, utåtställd & skulle fortfarande ha hästarna att spåra! Så loss de blev på volten, sen upp i trav i samma form, utåtställd, sen tillbaka i skritt & långsamt ställa till innersidan. Sen skulle vi rida rakt upp på kvartlinjen & rida så rakt vi kunde. Lexza var verkligen rak, som att hon fått koll på sina bakben! Sen var det galopp på stor volt till mindre volt & slutligen till stor volt! Mycket bra övning, där dina ben är så viktiga att du använder! Sen var det galopp, vänd rakt upp & så rakt du kunde. Lexza spik-rak! Sen på långsidan var det öppna på halva, volt & sen rida framåt på sista delen, hörnpassering & sen rida rakt upp igen. Här blev Lexza trött i sina bakben! Men det var hon värd! Så svettiga vi blev i denna värme.
Sen mockade jag hennes hage så att allt det nya får plats att växa.
Hennes bakbens ink har börjat få en bra sårskorpa nu & ser mindre ut i omkrets. Toppen!
Inkarna mellan frambenen, där har varskorpan lossnat & ser riktigt köttigt ut, precis som bakbens.inken såg ut innan! Den inken som veterinär Maria satte gummiband runt, där har det skrumpna börjat lossna. Som det ska! Jag hoppas att detta är det sista med dessa inkarna, men det ser nästan ut som det bildats fler runt de mellan frambenen...Men jag hoppas så klart att det är salvan som kladdat! Ha en fin dag & njut, snart blir det kallare igen! Vilket är bra för då kanske vi kan få en varm sommar trotts allt! För är våren för varm blir sommaren sådär!
 

Kommentera här: